Contact

Sophie Hol
Uiverstraat 46
3903 AG Veenendaal
contact@sophiestraalt.nl

Stralend bloggen

Ik ben Sophie Hol, ookwel Sofoetje,Soviesje, Sop, Soof, Froukje, Zusje of Zonnetje genoemd. Al deze namen omschrijven een deel van mijzelf. Ze noemen me Soviesje omdat ik een rommelkont ben en altijd alles, tot waanzin van mij moeder, achter me aan laat slingeren. Sop laat de medelevende kant van mijn karater zien, maar Soof de vastberadenheid. Mijn oudste broer noemde mij vroeger al Zusje en dit heeft de hele familie overgenomen.

Behalve mijn opa die noemt mij Froukje omdat zijn Friese bloed Sophie simpelweg niet toe staat. Maar voor nu de belangrijkste: Zonnestraal, mijn vader noemt mij van jongs af aan al een zonnetje omdat ik altijd vrolijk ben en mijn lievelingskleur mijn leven lang al geel is. Natuurlijk is de onschuldige kindertijd voorbij en ken ook donkere dagen, maar ik hoop altijd te blijven geloven in zonnestralen.

Ik ben 22 jaar en studeer journalistiek in Ede. Ik woon samen met mijn vriendje in Veenendaal. Ik ben een echt meisje-meisje en doe alles wat daar bij hoort; winkelen, kletsen maar vooral heel veel series kijken. Mijn geheime verslaving, tenminste iedereen weet dat ik series kijk, maar gelukkig niemand hoeveel wel niet. Nee, dat ga ik nu ook niet vertellen (het is echt te erg). Ik wijd het aan mijn grote behoefte aan heerlijke romantiek en spanning. Als je eigen leven soms niet zo spannend is, dan verstop je je in de meest heerlijke outfit onder een deken op de bank en laat je je vermaken door de spannende levens van fictieve anderen.

Al jaren zing ik en ik hoop altijd op mijn plotselinge doorbraak, tja ach dromen mag. Ik zal er altijd van blijven genieten en dat kan ook zonder dat heel Nederland toe kijkt. Voor nu hou ik het bij bloggen en ga ik schrijvend de wereld in. Ik hoop dat mijn blog je een beetje zonnestralen mag geven, want iedereen heeft wel eens een beetje extra geel nodig.